MENGHAYATI PERJUANGAN RASULULLAH... LAUKANA BAINANA


Sayu hati KAMZ bila mendengar dendangan lagu Laukana Bainana... Apalah kata Rasulullah apabila melihat dan bersama kita agaknya? Besar jasa Baginda Rasulullah s.a.w. apabila dalam kehidupan manusia yang di dalam kegelapan di datangkan cahaya iman, tauhid, sehinggakan manusia terbina dengan kehidupan agung yang bertamadun dan dikagumi semua pengkaji sejarah. Daripada perpecahan kaum, Rasulullah telah membentuk kesepaduan ummah yang diperintahkan Allah s.w.t. sehingga membentuk jamaah Islam yang agung. Namun, jika Rasulullah melihat keadaan kita hari ini, KAMZ pasti, akan ada linangan airmata seorang manusia agung yang telah dulu menangisi nasib hidup kita pada zamannya.

Sahabat-sahabat yang dirahmati Allah s.w.t.

Agak lama KAMZ tidak mencatat apa-apa di sini. Pada 12 Rabiulawal yang lalu, KAMZ dipilih Allah s.w.t. untuk bertemu dengan adik-adik di PSIS. Bersemangat mereka yang membakar semangat KAMZ lagi untuk terus berdakwah dan berusaha meningkatkan Iman dan memperbaiki Islam sendiri. Semangat terus membakar apabila KAMZ diperingatkan oleh teman-teman dalam TOT SPIES di Genting beberapa minggu yang lalu. Rasulullah datang dengan memuliakan dan mengangkat darjat wanita daripada penghinaan dan pembunuhan anak perempuan. Tetapi hari ini, jahiliah ini lebih dahsyat apabila anak tiu dibuang dilongkang dan di tong sampah. Astaghfirullahallazim.

Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk terus berkhidmat untuk agama Mu. Kesempatan hidup ini biarlah berjasa dan diakhir hayatku akan ada yang menyambut dan menggantikan serta menggandakan usaha ini. Ya Allah, perkukuh, perkuat dan istiqamahkan aku, sahabat-sahabatku di IQCM, ABIM, PEPIAS, WADAH dan semua mereka yang meletakkan diri mereka sebagai petugas Islam atau pendakwah.

No comments: