Projek Program Remaja IDEAL

Alhamdulillah, sekarang ni saya sedang berusah menyiapkan satu proposal untuk mewujudkan satu kelab remaja di Daerah Kuala Selangor. Fokus utama ialah untuk menangani gejala sosial secara berperingkat serta berusaha untuk memberikan alternatif yang lebih baik dalam membina remaja dan belia di daerah kuala Selangor.


Ini merupakan ruang buat saya untuk menyumbang untuk masyarakat sekitar saya yang dicari-cari. saya akan berusaha untuk membuat yang terbaik bagi memastikan ummat Islam khususnnya di Kuala Selangor ini mendapat manfaat dari tenaga muda-mudi. Cuma saya perlukan sokongan dan pandangan dari pihak sesiapa yang membaca blog ini tentang cadangan perlaksanaan kelab ini.


Antara idea yang dikenalpasti setakat ni ialah menganjurkan program Pembangunan Kendiri sebanyak 3 siri, program lawatan, anak angkat dan kebajikan. Saya juga merancang untuk mewujudkan kelompok perbincangan dinamakan sebagai Diskusi Peranan (usrah sebenarnya) bagi melatih peserta yang berbakat dan berpotensi untuk menjadi pemimpin dikalangan mereka di sana.


Jadi, saya berharap jika ada pandangan dan cadangan bolehlah tinggalkan komen disini dan kami juga berkemungkinan besar memerlukan tajaan kewangan untuk menjalankan projek ini. Tempoh masa yang saya pohon untuk membangunkan kelompok ini ialah 1 tahun setengah atau 18 bulan.


Cuma satu lontaran untuk TUNE diri kita... Semoga Allah berkati usaha saya ini.

2 comments:

RAHMADSYAH said...

You can if you think you Can

Ciptaan Terhebat said...

terima kasih, saya sentiasa mengharapkan nasihat dan pandangan dalam hidup saya. Mereka yang sentiasa menjadi murabbi kepada saya.