Apa Khabar Semua...

Tentu jawapannya ialah HEBAT!

Adik-adik ku sekalian, telah lama saya tidak berkunjung ke sini, pastinya semua tertunggu-tunggu apa lagi yang ada di IQ Class Management ni.

Dalam tepoh sekarang, adik-adik banyak-banyaklah bermasyarakat, bertemu dengan jiran tetangga dan kawan-kawan dikampus. Kita perlu lebih banyak bersama masyarakat untuk tahu apa yang perlu dalam masyarakat.

IQ Class Management kini dalam agenda untuk bertemu masyarakat seramai yang mungkin. Untuk apa? Untuk menjadi pencetus permikiran masyarakat dalam melakukan tanggungjawab sosial dalam soal pembangunan modal insan. Modal insan adalah perkara utama sekarang, malangnya, modal ini tidak dibentuk dengan keseimbangan IQ, EQ dan SQ. Tugas kita, banyakkan masa bersama masyarakat, bentuk pemikiran untuk membina diri dengan lebih positif, kembalikan hati dan pemikiran masyarakat kepada kepercayaan AGAMA.

Selepas penubuhan Facilitating and Development Team (FaDelaT), nampaknya kita tak berbuat apa-apa, jadi jika ada keperluan dan kemahuan adik-adik untuk menganjurkan apa-apa latihan atau peningkatan, maklumkan, kami sedia untuk mendapatkan ruang untuk pembinaan diri anda.

Menjelang tahun 2009, saya merangka untuk membuat beberapa perkara berhubung dengan FaDelaT ini, tetapi ia belum dibincangkan lagi kepada rakan-rakan Perunding IQ Class Management, hanya sekadar lontaran idea gar kita boleh menggerakkan...

Sasaran: Menyusun Misi dan Visi FaDelaT
Tindakan: Mengumpulkan Fasilitator Berpengalaman FaDelaT
- Membentuk organisasi
- merangka modul baru
- merancang latihan ahli baru

Semoga usaha ini mendapat keberkatan. Jika ada sebarang maklumbalas, sila sumbangkannya di sini atau emailkan kepada iqclassmanagement@yahoo.com atau kamyghebat@yahoo.com.

Terima kasih.

No comments: